• Gratis verzending vanaf €91,-
 • Levering zo snel mogelijk
 • Direct advies: 030 - 600 50 50

Corona zelftest (thuistest)

0
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Met de Corona zelftest kun je zelf testen op COVID-19. De sneltest voor thuis is betrouwbaar en snel. Binnen 15 minuten weet je of je wel of geen Corona hebt. De testkit bevat een korte test-swab (wattenstaaf) en daarmee hoef je niet diep de neus in!

 

Kenmerken zelftest:

 • Ondiepe zelftest 
 • Korte wattenstaaf
 • Gebruiksklaar
 • Zeer betrouwbaar
 • Goedgekeurd door RIVM
 • Binnen 15 minuten getest

 

Geen lange wattenstaaf maar korte wattenstaaf bij onze zelftest

Bij ons kun je de Corona zelftest kopen met een korte wattenstaaf. Dit is dus de ondiepe neus test. Andere aanbieders kunnen nog wel eens een test verkopen met een lange wattenstaaf welke heel onaangenaam is, en dat wil je natuurlijk niet. Met onze zelftest zit je safe! Je hoeft namelijk niet dieper dan 2 centimeter de neus in, en dat merk je nauwelijks. Verder is de testkit makkelijk en snel in gebruik, en de handleiding is heel overzichtelijk. Een kind doet de was.

 

Wat je nodig hebt om te testen op COVID-19

15 minuten zelftestUiteraard heb je om te beginnen de zelftest nodig, en die kun je bij ons bestellen. Daarnaast moet je de tijd even in de gaten houden. De zelftest heeft 15 minuten de tijd nodig om tot een definitief testresultaat te komen. Het is daarom slim om een timer te gebruiken. Dit kan met een kookwekker, maar ook met je telefoon. Zodra de 15 minuten voorbij zijn weet je of je positief of negatief getest bent.Welke handelingen moet je allemaal bij de Corona sneltest uitvoeren?

Het grote voordeel aan onze Corona antigeen sneltest, welke de zelftest wordt genoemd, is dat het testen heel eenvoudig is. In de handleiding vind je het stappenplan terug hoe je moet testen met de zelftest. Hieronder leggen we het in het kort uit:

 

 1. 1) Plaats het buisje met vloeistof in de houder en verwijder de folie.

 2. 2) Haal de korte wattenstaaf uit de verpakking en draai deze 5 maal rond in beide neusgaten op een diepte van +/- 2cm.

  wattenstaaf in neus bij zelftest

 3. 3) Plaats de wattenstaaf in het buisje met vloeistof.

 4. 4) Neem het buisje uit de houder en knijp met de ene hand in het buisje, ter hoogte van waar het watje zich bevindt op het stokje van het wattenstaafje. Draai het stokje 30 seconden rond.

 5. 5) Plaats de druppeldop op het buisje en pak de testcassette uit.

 6. 6) Druppel 4 druppels vloeistof uit het buisje op de testcassette en zet de timer op 15 minuten.

buisje wattenstaaf draaien zelftest

 

Hoe lees je de uitslag bij de zelftest?

De Corona zelftest heeft een venster waarin 2 streepjes zichtbaar kunnen worden. Allereerst is er het controlestreepje welke bij de letter C verschijnt. C staat voor controle. Heb je de test goed uitgevoerd, dan verschijnt er binnen enkele minuten een streepje bij de C. 

Heeft de zelftest het Coronavirus waargenomen dan zal er bij de letter T van test ook een streepje verschijnen. In dat geval ben je dus positief getest op Corona en heb je dus Corona.

Verschijnt er binnen de 15 minuten geen streepje bij de T dan heb je geen Corona.

 

Kan deze test ook nieuwe varianten detecteren?

coronavirus muatieOnze zelftest kan alle varianten en mutaties van het Coronavirus detecteren. Heb je bijvoorbeeld een van de volgende varianten op het virus dan detecteert de test dat ook:

 • Zuid-Afrikaanse variant (B.1.351)
 • Braziliaanse variant (B.1.1.28)
 • Britse variant (B.1.1.7)

De zelftest is van het type rapid antigen, dus een antigeen sneltest. De antigeen sneltest kijkt naar viruseiwitten van SARS-CoV-2. De varianten en mutaties hebben dezelfde viruseiwitten, en daarom kan onze zelftest ook varianten, mutaties, en virusstammen detecteren van het originele virus.

 

Is de Corona zelftest betrouwbaar?

Bij ons kun je een betrouwbare Corona zelftest kopen. De meest betrouwbare zelftest die je bij ons kunt kopen is de Healgen zelftest. Deze zelftest scoort namelijk zeer hoog op betrouwbaarheid, en is gecontroleerd door het RIVM in sneltest uitvoering welke dezelfde versie is maar dan met het lange wattenstaafje. De zelftest van Healgen heeft dus een kort wattenstaafje en heeft een gevoeligheid van 97,5% en een specificiteit van 99,5%. Het percentage is gebaseerd op de vergelijking met de PCR test. Dankzij dit hoge percentage behoort de Healgen zelftest tot een van de beste Corona zelftesten die je kunt kopen.

De PCR test blijft de meest betrouwbare Coronatest, echter is dat geen sneltest. De PCR test werd eerder gebruikt bij GGD teststraten waarbij je 24-48 uur op de uitslag moest wachten. Bij de PCR test wordt het virus meerdere malen vermenigvuldigd. Wie een aantal uren geleden besmet is geraakt zal bij de PCR net iets sneller als positief aangemerkt worden. Dat maakt de PCR test dus nog betrouwbaarder.

 

Goedgekeurde zelftesten

Het RIVM laat zelftesten controleren op werking. Wanneer ze zijn gevalideerd krijgen ze een ontheffing en worden ze zogezegd goedgekeurd voor verkoop. Voor de Healgen zelftest die je bij ons kunt kopen is geen ontheffing nodig want deze test beschikt inmiddels over een CE certificering vanuit het TüV.rivm goedgekeurde zelftesten

Er zijn internet aanbieders die de zelftest verkopen die niet is gekeurd door het RIVM. Dat betekent dat er ook niet gecontroleerd is of de betrouwbaarheid echt zo betrouwbaar is als de fabrikant op de verpakking vermeldt. In dat geval kun je beter een gekeurde test kopen om het zekere voor het onzekere te nemen. 

De Acon Biotech Flow Flex en de Roche zelftest zijn een van de eerste testen geweest die zijn goedgekeurd, en daarom wellicht iets bekender. De Roche test vind je tevens onder de naam Roche Covid antigeen zelftest. Bij ons heb je dus volop keuze.

 

Waar de zelftest kopen?

Tegenwoordig kun je de zelftest kopen bij de drogist, apotheek, supermarkt, en online, bijvoorbeeld via ons. Het komt vaker voor dat fysieke winkels geen zelftesten meer op de plank hebben liggen omdat ze zo populair zijn, en dan is je winkelbezoek voor niets geweest. Om te voorkomen dat je misgrijpt of buiten de deur het virus oploopt, kun je het beste de zelftest online bestellen. Dat scheelt je bovendien een hoop tijd. Wanneer je de tester online bestelt, dan heb je hem de volgende dag in huis en kun je direct beginnen met testen. Ook wanneer je je niet fit voelt hoef je de deur niet uit.

 

Niet ziek en toch Corona, kan dat?

Je kunt zonder je ziek te voelen toch Corona hebben. In het beginstadium merken de meeste mensen niets van het virus. De symptomen kan vaak een aantal dagen later, normaal binnen 10 dagen. In de tussentijd draag je wel het Coronavirus met je mee, en kun je andere mensen ook besmetten. 

Wanneer je omgeving zich zou testen, en bij een positieve testuitslag thuis zou blijven, dan is de kans dat jij Corona krijgt een stuk kleiner. Door jezelf te testen kun je voorkomen dat je anderen besmet omdat je direct actie kunt ondernemen bij een positieve uitslag.

Mocht je met de zelftest positief getest zijn dan is het verstandig om direct iedereen in te lichten waarmee je recentelijk contact hebt gehad. Laat hen dan ook zelf een test doen. Voor de zekerheid kun je ook bij de GGD een officiële test laten doen.

Mocht de testuitslag negatief zijn nadat je in contact met iemand gekomen bent die wel Corona had, dan is het aan te raden om de test over 5 dagen opnieuw te doen. In de tussentijd blijf je in zelf quarantaine. 

 

Welke symptomen kunnen duiden op COVID-19?

De meest voorkomende symptomen die duiden op COVID-19 zijn hoofdpijn, hoesten, keelpijn, en moeheid. Ze lijken een beetje op verkoudheidsklachten. Ook griepachtige symptomen zoals pijn in het lichaam komen voor. Een verandering in smaak en reuk zijn ook kenmerken van COVID-19. Wanneer je een van deze klachten ervaart is het aan te bevelen jezelf direct te testen op Corona met de zelftest. 

 

Wanneer bel je de huisarts?

Corona gaat vanzelf over, en bij milde klachten hoef je geen actie te ondernemen. Tegen de pijn kun je een paracetamol nemen. Word je zieker, stijgt de koorts, of krijg je moeite met ademhalen, dan is het verstandig contact op te nemen met de huisarts. Test jezelf sowieso. De huisarts zal je ook vragen of je al een zelftest gedaan hebt.

 

Moet ik ook testen als ik gevaccineerd ben?

Wie een Corona vaccin heeft gehad kan alsnog Corona met zich meedragen. Je kunt besmet worden zonder ziek te worden door het vaccin. Het vaccin zorgt ervoor dat je lichaam antistoffen aanmaakt tegen COVID-19. Daardoor wordt je dus niet ziek. Het virus kun je alsnog verspreiden en overdragen aan je omgeving. Ook wanneer je gevaccineerd bent blijft het slim om jezelf te testen met de zelftest. Je kunt namelijk andere mensen besmetten.

 

Kan ik mezelf testen op antistoffen?

Er kan getest worden op antistoffen tegen COVID-19. Echter kan deze test alleen aangekocht worden door personen die in het bezit zijn van een BIG of RISV nummer. De antistoffen test is dus geen particuliere test.

Wanneer iemand COVID-19 heeft gehad, of daartegen is gevaccineerd, dan maakt het lichaam antilichamen aan. Deze antilichamen zijn met een bloeddruppel te meten met een antistoffen sneltest. 

 

Wat is de rol van het RIVM?

Het RIVM zorgt ervoor dat de Nederlandse bevolking gezond blijft. Ze doen onderzoek naar COVID-19 en adviseren de overheid. Het RIVM houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met het laten keuren van zelftesten. 

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom het Coronavirus, dan is de website van het RIVM de beste plek om dit te volgen. Alle nieuwskanalen zullen daar als eerst hun informatie weghalen. 

 

Healgen zelftest kopen

Wil je een van de beste zelftest kopen, dan raden we je de Healgen zelftest aan. Deze zelftest scoort als een van de beste als het gaat om nauwkeurigheid. De Healgen heeft namelijk een nauwkeurigheid van 98,8%. De test is zeer vriendelijk in gebruik en laat in slechts 15 minuten zien of je wel of geen Corona hebt. Op dit moment kun je een voordeelverpakking aanschaffen van 20 stuks. Daarmee heb je direct een voorraad zodat je op ieder gewenst moment thuis kunt testen.

 

Acon zelftest kopen

Je kun ook de Acon zelftest kopen en bestellen in onze webshop. Wij hebben een zeer grote voorraad waardoor wij altijd snel kunnen leveren. Je kunt de Acon Flow Flex Corona zelftest kopen per stuk, of in een voordeelverpakking. Wij adviseren je om altijd thuis een test klaar te hebben liggen zodat je jezelf snel kunt testen. Bijvoorbeeld wanneer je onlangs in contact bent gekomen met iemand die Corona bleek te hebben, of wanneer je enkele symptomen ervaart. 

 

Roche zelftest kopen

De Roche zelftest is zo goed als gelijk aan de Acon zelftest, maar dan te koop in voordeelverpakking.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »